top of page
Writer's pictureTrestia Cititoare

Fii blând cu tine

Updated: Sep 27

Mi-ar fi plăcut să găsesc un titlu mai de impact pentru prima postare de blog, dar îmi dau seama că de fapt acesta este singurul și cel mai important mesaj pe care vreau să îl transmită această platformă. Fii blând cu tine, iar de aici toate vor curge firesc.

Mă cheamă Daiana, am azi aproape 38 de ani și am mai început de 1000 de ori acest proiect și niciodată nu l-am dus la capăt. E ușor să îți găsești scuze și să le camuflezi drept viața-asta-care-te-sabotează, dar până la urmă iată-mă-s aici. Fără strategie de PR, fără idei de marketing, fără nicio direcție clară în care vreau să duc acest blog, dar cu nevoia urgentă de a scrie, după enorm de multă vreme.

Despre ce voi scrie? Despre toate și despre nimic în mod special. Jurnal, reflecții, poezii, provocări creative, recenzii, orice mă taie capul, sau inspirația. Îmi doresc ca acesta să fie acel spațiu de dare-de-seamă, în care să mă țin pe mine pe linia de plutire, invocând o potențială audiență care vrea să știe ce mai fac, așa încât să mă țin de obiectivele setate. În același timp, spațiu onest și blând de reflecție din care sper ca audiența mea (în acest moment inexistentă) să își găsească pace, motivație, inspirație, speranță, companie fidelă.

Despre mine? Profă de engleză și franceză în mod oficial, mamă full time, cititor feroce, pasăre de noapte, scriitor aspirant, ilustrator ocazional, haos ambulant, iar zilele astea, renovator în regim propriu.

De unde începem povestea? Păi din mijlocul acțiunii zic că e cel mai bine. Azi e 30 iunie 2024. M-am mutat de curând înapoi în apartamentul în care am crescut, împreună cu fetița mea, două pisici și peste o mie de cărți. Momentan trăim printre cutii, pungi și mobilă mai multă decât avem nevoie. Mai am o lună în care să eliberez complet apartamentul închiriat în care am locuit în ultimii 3 ani, și să încep îndelungatul proces de amenajare și renovare. Din rațiuni de timp, bani și un pic de nebunie, voi încerca să realizez cât mai multe dintre aceste amenajări singură.

În ceea ce privește cititul, azi am următoarele volume începute:

  • Thomas Mann, Muntele Vrăjit (vol 2 din 3)

  • Salman Rushdie, Copiii din miez de noapte

  • Almanahul estival Urzica din 1979

  • Georges Charbonnier, Monologul Pictorului

  • Alex Pheby, Mordew

Deoarece, în afară de deșteaptă și frumoasă, mai sunt și împrăștiată, mă ajută mult să am pe cineva cu care să discut despre planurile mele, care să mă mai întrebe cum mai stau cu treaba, ce am mai citit, ce am mai scris etc. Așa că am creat acest spațiu virtual în care toată lumea e bine-venită și din care, așa cum ziceam și mai sus, sper să vă luați și voi inspirație și motivație.

Cam atât pentru azi. Uff, ce greu a fost ! Spor la citit tuturor!


PS: Mă găsiți și pe Tiktok, Instagram și Threads, vă povestesc mai multe în zilele următoare :D


9 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page